Rode rijst

Simpel recept en makkelijk te maken. Rijst en tomatenpuree. 

Aantal personen

4

Voorbereiden:

5 min

Bereidings tijd:

30 min

Te gebruiken als:

bijgerecht

 

Over dit recept

Dit is een smaakvol bijgerecht ook makkelijk een eigen tintje aan te geven. Lekker bij Mexicaans eten of Grieks of omdat het kan.

Ingredients

  • 4 personen Zilvervlies rijst
  • 1 potje (groot) Tomatenpuree 
  • 1 bouillontablet 
  • 25 gr Boter
  • 1 pan
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden

Bouillon maken van het bouillonblokje en 8 dl kokend water. Boter in de pan smelten. Vervolgens de droge rijst in de pan gooien. Even goed roeren zodat de rijst 1 minuutje wordt gebakken. Daarna de bouillon toevoegen en even goed roeren. Daarna tomatenpuree er in en nogmaals goed roeren zodat er geen klontjes tomatenpuree meer over zijn. Zachtjes laten koken met gesloten deksel. Regelmatig roeren. Zachtjes laten inkoken totdat de rijst gaar is. Als het te droog wordt eventueel klein beetje water toevoegen. Wachten tot de rijst gaar is. Halverwege de (verse) kruiden toevoegen voor extra smaak.

Eet smakelijk!

Variatie:

Door andere rijst te gebruiken wordt de structuur (hoe het voelt als je er in bijt) anders. Je kunt in plaats van Italiaanse kruiden ook kruiden uit de Provence toevoegen. 

Suggestie:

Je kunt de rijst ook mixen met verkruimelde feta kaas, dat geeft een wat romige smaak. 

 

Meer Recepten

Orange Juice

Boiled Crab

Tortilla's uit de oven